Zaterdag 29 juni tot 15 juli zijn wij gesloten. U kunt hier nog wel zelf uw afspraak plannen.

Een bamboe vloer van timpa.

Onze vloeren

Typisch Timpa: MOSO Bamboe Vloeren van bamboe, gemaakt uit een ‘holle stengel’? Jazeker!

Van stengel tot strip

In het oerbos worden de bamboestengels gekapt, welke te drogen worden gelegd in het bos. Omdat alleen de stengel wordt gekapt en het wortelstelsel intact blijft, gaat het oerbos niet verloren en vindt er geen kaalslag plaats. Uiterst duurzaam!

Na de kap wordt de bamboestam in de lengterichting in strips gezaagd, waarna de groene buitenschil wordt verwijderd. De strips hebben van nature een lichtgele kleur (naturel), maar kunnen ook worden gestoomd voor een lichtbruine kleur (caramel) of thermisch worden behandeld voor een donkerbruine kleur (chocolate). Naast de standaardkleuren zijn de bamboe-vloeren ook te maken in alle MONOCOAT-oliekleuren.

Van strip tot vloer

Nadat de strips zijn behandeld en gedroogd, zijn ze gereed om te worden verwerkt tot de uiteindelijke vloer. Dit kan op verschillende manieren: Plain-pressed: de strips worden horizontaal naast elkaar geplaatst en verlijmd. Hierdoor ontstaat een breed lijnenpatroon waarin de karakteristieke bamboeknopen duidelijk zichtbaar zijn. Side-pressed: de strips worden verticaal naast elkaar geplaatst en verlijmd. Hierdoor ontstaat een fijn lijnenpatroon waarin de bamboeknopen subtiel zichtbaar zijn. Density: in dit geval worden de strips, voordat ze worden verlijmd, onder hoge druk geperst (gecomprimeerd). Hierdoor ontstaat een zeer fraai willekeurig lijnenpatroon en een enorm harde vloer - zelfs harder dan de meeste tropische hardhoutsoorten. Bamboe is zeer goed toepasbaar op vloerverwarming, met uitzondering van Topbamboe.

Assortiment vloeren

De bamboevloeren zijn verkrijgbaar in diverse opbouwsystemen:
  • Topbamboe
  • Hoogkant / Industriale
  • Strokenvloeren
  • Plankenvloeren

Topbamboe

Topbamboe bestaat uit een 2,5 millimeter bamboe-toplaag, geperst op een HDF-kern (High Density Fiberboard) met een onderlaag gemaakt van zachthout. Dankzij deze opbouw is het product zeer stabiel (weinig krimp en zwel). Door het Uniclic® systeem is het zeer gemakkelijk te plaatsen: er is geen lijm nodig. Topbamboe is beschikbaar in een ruime variëteit aan trendy kleuren en afwerkingen, waaronder ook geborstelde varianten, allemaal al afgewerkt in een slijtvaste (mat)lak.

Hoogkant / Industriale

Deze uitvoering heeft een industriële uitstraling, vandaar de naam. Het zijn blokjes van tien of vijftien millimeter dikte massief bamboe welke in matjes worden verlijmd op de ondervloer. Dit is geen vloer voor doe-het–zelvers, maar wordt gelegd door onze parketteurs.

Stroken vloeren

Stroken zijn mogelijk in veel verschillende uitvoeringen: van 97mm tot 190mm breed en in diverse lengtes, in tweelaags en drielaags systeemvloeren, onafgewerkt, gelakt en geolied. 2-laags dient verlijmd te worden, drielaags kan zowel zwevend worden gelegd als massief verlijmd.

Plankenvloeren van bamboe

De ‘plankenvloeren’ bestaan uit een plank van massief bamboe opgebouwd uit drie lagen. Dit kan zowel in side-pressed, plain-pressed als density.

Onze werkwijze

Compleet vloeradvies, goede service en een vloer van topkwaliteit.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op

Ervaren specialist in houten vloeren voor uw huis of bedrijf