Wij zijn expert in hout op vloerverwarming.

Hout op vloerverwarming

Hout op vloerverwarming is een prima combinatie: ten eerste voelt hout van zichzelf heerlijk warm aan, en daarbij geeft het de opgenomen warmte heel goed door. Daardoor kan de verwarming in de zomer langer laag staan, of zelfs uit.

Vloerverwarming

Hout geeft een aangename warmte. Kiest u een parketvloer die de warmte optimaal doorgeeft (weerstand rond de 0.065 K/W tot 0.1 K/W per vierkante meter), dan kunt u de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken. Daarmee heeft u een ideale verwarming die ook nog eens erg energiezuinig is: vloerverwarming heeft een lager energieverbruik dan radiatoren. Volvlaksverlijming is voor hoofdverwarming overigens een absolute must.

Alle details vertellen wij u graag bij een kopje koffie in onze showroom, of desgewenst bij u thuis. We kunnen dan eveneens de houtsoorten bespreken die u mooi vindt en bekijken of deze geschikt zijn voor op vloerverwarming. Wij hebben ervaring met vloerverwarming sinds 1992.

Vereisten hout op vloerverwarming Voor hout op vloerverwarming is het volgende nodig:

  • De cementdekvloer waarin de vloerverwarming zit, is vlak en sterk en voldoet aan de normering Nen 2741 klasse D20
  • De temperatuur van het water in het verwarmingssysteem is circa 35 graden Celsius (de bovenkant van de cementdekvloer blijft dan onder de 27 graden Celsius
  • De relatieve luchtvochtigheid (RLV) is structureel hoger dan 50%; gebruik eventueel luchtbevochtigers

De meeste nieuwbouwhuizen voldoen al aan deze voorwaarden. Geldt dit ook voor uw woning? Dan geeft Timpa u de spijkerharde garantie dat alles goed werkt. Hout op vloerverwarming: behaaglijk én zuinig!

Onze werkwijze

Compleet vloeradvies, goede service en een vloer van topkwaliteit.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op

Ervaren specialist in houten vloeren voor uw huis of bedrijf