Timpa Parketadvies

Typisch Timpa:

Bamboe

Typisch Timpa:

Bamboe

Typisch Timpa:

Bamboe

Typisch Timpa: MOSO Bamboe

Vloeren van bamboe, gemaakt uit een ‘holle stengel’? Jazeker!

Van stengel tot strip

Uit het oerbos worden de bamboestengels gekapt en natuurlijk te drogen gelegd in het bos. Omdat alleen de stengel wordt gekapt en het wortelstelsel intact blijft, gaat het oerbos niet verloren en vindt er geen kaalslag plaats. Uiterst duurzaam!

Na de kap wordt de bamboestam in de lengterichting in strips gezaagd, waarna de groene buitenschil wordt verwijderd.

De strips hebben van nature een licht gele kleur (naturel), maar kunnen ook worden gestoomd voor een lichte bruine kleur (caramel) of thermisch worden behandeld voor een donkerbruine kleur (chocolate).

Naast de standaardkleuren zijn de bamboe-vloeren ook te maken in alle MONOCOAT oliekleuren.

Van strip tot vloer

Nadat de strips zijn behandeld en gedroogd, zijn ze gereed om te worden verwerkt tot de uiteindelijke vloer. Dit kan op verschillende manieren:

Plain-pressed: de strips worden horizontaal naast elkaar geplaatst en verlijmd. Hierdoor ontstaat een breed lijnenpatroon waarin de karakteristieke bamboeknopen duidelijk zichtbaar zijn.

Side-pressed: de strips worden verticaal naast elkaar geplaatst en verlijmd. Hierdoor ontstaat een fijn lijnenpatroon waarin de bamboeknopen subtiel zichtbaar zijn.

Density: in dit geval worden de strips, voordat ze worden verlijmd, onder hoge druk geperst (gecomprimeerd). Hierdoor ontstaat een zeer fraai willekeurig lijnenpatroon en een enorm harde vloer - zelfs harder dan de meeste tropische hardhoutsoorten.

Assortiment vloeren

De bamboevloeren zijn verkrijgbaar in diverse opbouwsystemen:

  • Topbamboe
  • Hoogkant / Industriale
  • Strokenvloeren
  • Patroonvloeren
  • Plankenvloeren

Plain-pressed

Side-pressed

Density

Naturel

Naturel

Naturel

Caramel

Caramel

Thermo

assortiment topbamboe

Topbamboe

Topbamboe bestaat uit een 2.5mm bamboe toplaag, geperst op een HDF (High Density Fiberboard) kern met een onderlaag gemaakt van zachthout. Dankzij deze opbouw is het product zeer stabiel (weinig krimp en zwel). Door het Uniclic® systeem is het zeer gemakkelijk te plaatsen: er is geen lijm nodig. Topbamboe is beschikbaar in een ruime variëteit aan trendy kleuren en afwerkingen, waaronder ook geborstelde varianten, allemaal reeds afgewerkt in een slijtvaste (mat)lak. 

Hoogkant / Industriale

Deze uitvoering heeft een industriële uitstraling, vandaar de naam. Het zijn blokjes van 10 of 15mm dikte massief bamboe welke in matjes worden verlijmd op de ondervloer. Dit is geen vloer voor doe-het–zelvers, maar wordt gelegd door onze parketteurs. 

industriale hoogkant

Stroken vloeren

Stroken zijn mogelijk in veel verschillende uitvoeringen: van 97mm tot 190mm breed en in diverse lengtes, in 2-laags en 3-laags systeemvloeren, onafgewerkt, gelakt en geolied. 

2-laags dient verlijmd te worden, 3-laags kan zowel zwevend worden gelegd als massief verlijmd.

strokenvloer

Patroonvloeren

Ook in bamboe zijn patronen mogelijk: visgraat eventueel met een donkere bies en band rondom. Dit is geen vloer voor doe-het–zelvers, maar wordt gemaakt door onze parketteurs.  Alle strookjes (friesjes) worden er stuk voor stuk in gelijmd en gespijkerd. Daarna worden de bies en band erin gezaagd.

patroonvloer

Plankenvloeren

De ‘plankenvloeren’ bestaan uit een plank met een multiplex drager en daarop een 4mm massief bamboe toplaag. Dit kan zowel in Side-pressed, Plain-pressed als Density. Er is een micro-vellingkant tussen de vloerdelen.

Deze vloeren zijn voorgeolied, dat wil zeggen dat na plaatsen een nabehandeling met onderhoudsolie noodzakelijk is voor een goede bescherming van de bamboe én voor gemakkelijk onderhoud.

Deze uitvoering is niet geschikt voor toepassing op vloerverwarming.

plankenvloer

Contactgegevens

Klompmakerstraat 3c

9403 VL Assen
Telefoon : (0592) 37 22 77
E-mail: mail@timpa-parket.nl

Openingstijden

na onze bedrijfsvakantie zijn we in de schoolvakantie Noord uitsluitend op afspraak geopend 

Op dit moment zijn wij gesloten vanwege onze zomervakantie. Vanaf dinsdag 18 juli staan we weer voor u klaar.

Wij zijn doordeweeks momenteel uitsluitend geopend op afspraak. Maak uw afspraak telefonisch of per e-mail.

 

 

Blijf ook op de hoogte via:

fb.png

 large-rectangle_lieverdink.gif

Timpa parketadvies is onderdeel
van Tim Parket B.V.